Hevosurheilu osana elämää

Hevosharrastus on enemmän tai vähemmän aikaa ja rahaa vievä laji, oli sitten kyseessä kouluratsastus, ravi tai ihan vain hevosen hoitaminen ja pienet ratsastusreissut. Hevoset ovat harrastajille usein iso osa elämää ja suorastaan elämäntapa.

Ihmisen ja hevosen pitkä suhde

On todettu ihmisten ratsastaneen hevosilla jo yli 5000 vuotta sitten. Hevoset mullistivat ihmisten maailman tehden paikasta toiseen liikkumisesta nopeampaa ja kuormien kuljettamisesta helpompaa. Hevoset jatkavat yksittäisten ihmisten elämän mullistamista nykyäänkin.

Hevoshullusta ja Villivarsasta se alkaa

Monet ovat lapsena lukeneet Hevoshullua ja Villivarsaa, jotka ovat ilmestyneet jo vuosikymmenten ajan. Lapset haluavat pukeutua cowboyksi tai valita muista partyking naamiaisasuista hevospuvun tai keppihevostyyppisen puhallettavan ratsastettavan hevosen. Leikkikaluvalikoimassa on My Little Ponyja, pehmohevosia ja hevostallien pienoismalleja, mikä osaltaan osoittaa, miten tärkeitä hevoset ovat olleet ihmisille niin arjessa kuin juhlassa jo lapsesta lähtien.

Hevosharrastuksen monet kasvot

Aikuisista jotkut aloittavat hevosharrastuksen uudelleen myöhemmin, jos se on joskus jäänyt. Jotkut tekevät siitä kokonaan uuden harrastuksen. Hääjuhlapaikalle mennään hevoskärryillä ja ulkomailla aktiviteetiksi valitaan issikkavaellus. Puhumattakaan siitä, miten ennen hevosten kanssa on kynnetty peltoja ja liikuttu paikasta toiseen.

Back to Top
envy-blog