Ensimmäistä kertaa ratsaille: millaiset housut kannattaa valita?

Mukavat ja joustavat vaatteet ovat tärkeä osa ratsastusta, sillä hevosen selässä saatetaan viettää useampi tunti, jolloin huonosti istuvat tai liian tiukat vaatteet alkavat hiertää. Myös säällä on paljon merkitystä pukeutumisen suhteen – aurinkoisella säällä on tärkeää suojata iho palamiselta, sateella sadetakki ja vedenpitävät saappaat ovat jokaisen ratsastajan must-valinta ja pakkasella kerrospukeutuminen on kaiken A ja O, sillä hevosen selässä kroppa ei ole samalla tavalla liikkeessä kuin vaikkapa juoksulenkillä tai hiihtopolulla, joten kylmyys voi hiipiä luihin ja ytimiin todella helposti ja nopeasti!

Suojavarusteiden, eli kypärän, sekä hanskojen ja asianmukaisten ratsastuskenkien lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota oikeanlaisiin ratsastushousuihin. Ensimmäistä kertaa ratsaille hyppäävä voi miettiä, millaiset ratsastushousut ovat sitten kaikkein parhaimmat ja sopivatko tavalliset treenitrikoot ratsastukseen?

Parhaat ratsastushousut on helppo löytää

Vaikka olet saattanut törmätä hienosti pukeutuviin koulu- ja esteratsastajiin, joiden varustus on viimeisen päälle tyylikäs ja suunniteltu kyseiseen käyttötarkoitukseen aina päästä varpaisiin, Ensimmäistä kertaa ratsaille hyppäävän ei kuitenkaan tarvitse jännittää sitä, etteikö sopivia ratsastusvaatteita löydy – eikä niistä sen puoleen tarvitse maksaa maltaita.

Jos olet nousemassa ensimmäisiä kertoja ratsaille, parhaat ratsastushousut ovat sellaiset housut, jotka on valmistettu joustavasta materiaalista. Tämän vuoksi laadukkaat treenitrikoot sopivat mitä loistavimmin myös ratsastukseen, sillä joustavasta materiaalista valmistetuissa treenihousuissa ei ole paksuja sisäsaumoja, jotka alkaisivat hiertää jalkoja inhottavasti ratsastuksen aikana.

Salille tai lenkkipolulle soveltuvat treenihousut sopivat siis aivan yhtä mainiosti ratsaille! Voit tilata tyylikkäät treenihousut Aim’n-verkkokaupasta nopealla ja edullisella toimituksella, ja mikä parasta – nämä treenihousut käyvät ratsastuksen lisäksi lähes mihin tahansa urheilulajiin. Valikoimasta löytyy kaiken lisäksi monia eri värejä ja kuoseja, joten mikäli haluat, voit tilata verkkokaupasta tyylikkäät treenihousut vaikka erikseen jokaiselle harrastamallesi lajille!

Ratsastushousut ovat mukavat ja joustavat housut

Kun tilaat ratsastushousuja, pidä siis mielessä nämä ominaisuudet:

  • Ratsastushousut ovat tarpeeksi napakat, mutta eivät saa hiertää
  • Ratsastushousuissa ei saa olla paksuja sisäsaumoja
  • Luistamaton materiaali ei ole pakollinen, mutta voi tarjota lisäpitoa varsinkin alkuun, jos tasapaino on hukassa ja ratsailla pysyminen tuntuu huteralta

Muista vielä testata treenihousuja ennen ratsaille nousua – aivan kuin tekisit muutoinkin, kun tilaat vaatteita verkosta tai ulkomailta! Kokeile kyykätä, hypätä ja ottaa muutama juoksuaskel housut jalassa. Tällä tapaa pystyt tuntemaan, painaako tai hiertääkö housuissa jokin sauma. Nämä ominaisuudet treenihousuissa ovat tärkeitä myös juoksijoille ja salilla kävijöille, sillä kukapa haluaisi kyykätä tai hölkätä liian suurten housujen kanssa!

Jotta tulisit tilanneeksi Aim’n-verkkokaupasta juuri oikeankokoiset treenihousut ratsastamiseen, voit hyödyntää verkkokaupan sivuilta löytyvää trikoo-opasta treenihousujen valintaan. Trikoo-oppaasta löydät tarkempaa tietoa kaikista verkkokaupan treenihousuista, jonka avulla pystyt valitsemaan juuri ratsastukseen (tai mihin tahansa muuhun lajiin) soveltuvat treenitrikoot.

Koko-oppaasta voit vielä tarkistaa oman kokosi, sillä opas neuvoo, mistä kohtaa sinun tulee ottaa oikeat mitat. Jos et osaa päättää kahden eri koon välillä, voit pelata varman päälle ja tilata molemmat koot, ja palauttaa sitten housut, jotka istuvat huonommin.

Back to Top
envy-blog