Raviurheilu ja sen suosio Suomessa

Suomessa raviurheilu on hyvin kilpailuvetoista, ja harvempi on itse harrastaa sitä, mutta sitä usemapikin on varmasti nähnyt televisiosta tulevia ravikisoja. Kuitenkin Suomesta löytyy ravipuoleltakin kilpailevia ohjastajia noin 2000, ja kisoihin osallistuvia hevosia suurinpiirtein 7000. Ohjastajien määrä kuulostaa ehkä vähäiseltä, mutta sitäkin suositumpaa raviurheilu onkin penkkiurheiluna tai vedonlyöntinä. Vuoden aikana ravikilpailuihin kokoontuu lähes 670 000 katsojaa. Viiden miljoonan kansalaisen valtioon nähden voisikin todeta että raviurheilu on suosittua maassamme, ja Euroopan sisällä Suomi kuuluukin neljän suurimman ravimaan joukkoon.

Itse urheilijoiden lisäksi raviurheilusta tekee suosittua aiemmin mainittu vedonlyönti ja rahapelit. Raveihin perustuvia vedonlyöntilähetyksiä näytetään myös paljon televisiossa, näistä monelle tutuimpia on varmasti Veikkauksen ravit. Rahapelien lähtökohtaisena ideana on pyrkiä ennustamaan valitun hevosen sijoittuminen, ja voittosumma määräytyylaskennallisesti pelin jakosumman ja omalle vedolle pelatun summan mukaan. Rahapelejä voi pelata joko myyntipisteissä, menemällä paikanpäälle, tai nykyään jopa myös internetissä.

Raviurheilusta kiinnostuneiden kannattaa selvittää missä sijaitsee lähimmät raviradat ja tallit, sekä mennä katsomaan kisoja läheiselle radalle. Ohjastajaksi tai bisnekseen mukaan haluaviien kannattaa aloittaa olemalla yhteydessä lähimpään ravitalliin, ja tiedustella ohjastustunteja.

Suomen tunnetuin raviareena, Vermon ravirata, sijaitsee pääkaupunkiseudulla Espoon Leppävaarassa. Vermo toimii Suomen keskusraviratana, ja paikanpäällä raveja järjestetään joka keskiviikko. Vermolla tukee vahvasti ravitoimintaa ympäri Suomen, ja raviurheilusta kiinnostuneille sopiva paikka mennä katsomaan raveja ympäri vuoden.

Back to Top
envy-blog